Boffa Barbera d'Alba Buschet 2014

Boffa Barbera d'Alba Buschet 2014

Beskrivelse

Barbera druen dyrkes især i Piemonte og anvendes i Barbera vinen. De har typisk et højt syreindhold, der gør dem klare og friske – god madvin, klassisk stil, kan nydes unge, men har et langt liv foran sig i kælderen. Marken er en enkelt mark "Vigna Buschet", oprettet i 1958.

Gastronomi

Fasan, perlehøns, lufttørret skinke, rødt kød uden fede sauce + andet vildt. Bagna caoda (betyder
varmt bad) det er olie, som står og bobler med hvidløg og sardeller. I denne fondue dypper man friske grøntsager.
Unge Barbera'er: Fritto misto(fricia) forsk. delikatesser, såsom hjerner , brisler, lammekoteletter,
kyllingebryst, aubergine, courgetter, frølår dyppes i dej og frituresteges.
J.P. ugens vin = virkelig flot klassisk Barbera, der skal drikkes til mad, så den fede frugt kommer til sin ret.

Vin noter

Farve: Intens, rubinrød med violette reflekser
Duft: Intens, frugtagtig elegant, let krydret
Smag: Tør, kraftig, behagelig for ganen, meget fyldig
Drue: Barbera
Mark: Buschet. Nordvest vendt.
Binding: guyot
Jordbund: kalksten – ler
Fremstilling: traditionel ståltanke - 10–12 mdr. i 2000 l. egefade
Alkohold: 14,5%
Servering: 18°
Flasker: ca. 6.000

Kr. 145,00